NeaSkin

Mag ik retinol peel in de zomermaanden doen?

Over het algemeen wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn met intensieve peelingbehandelingen zoals Retinol Peel tijdens de zomermaanden, vooral als je van plan bent veel tijd buiten door te brengen. Retinol kan de huid gevoeliger maken voor zonlicht en kan bij blootstelling aan de zon irritatie of verhoogde gevoeligheid veroorzaken.

Het wordt aanbevolen om tijdens en na peelingbehandelingen zoals Retinol Peel een goede zonbescherming toe te passen door het dragen van een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF. Daarnaast kan je behandelaar specifieke richtlijnen geven met betrekking tot de geschiktheid van de behandeling tijdens de zomermaanden, rekening houdend met je huidtype en levensstijl.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij je huidspecialist of behandelaar voordat je een peeling of andere intensieve behandeling ondergaat, vooral tijdens seizoenen met meer blootstelling aan de zon. Zij kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw huid, rekening houdend met de omstandigheden van het seizoen.