NeaSkin

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) en IPL (Intense Pulsed Light) zijn beide technologieën die worden gebruikt voor haarverwijdering, maar ze werken op verschillende manieren.

Laserontharing maakt gebruik van één specifieke golflengte van licht die wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haarzakje. Dit resulteert in warmte die het haarzakje beschadigt, waardoor de haargroei wordt verminderd of gestopt. Laserbehandelingen zijn doorgaans nauwkeuriger en effectiever voor mensen met donkere haarkleuren tegen een lichte huidskleur.

IPL daarentegen maakt gebruik van een breed spectrum van lichtgolflengten. Het kan effectief zijn voor een scala aan huidtypen en haarkleuren, maar kan minder effectief zijn dan laser voor mensen met zeer lichte haarkleuren of donkere huidskleuren.

Het juiste type behandeling hangt af van uw individuele haartype, huidskleur en de resultaten die u wenst te bereiken. Een gekwalificeerde specialist kan u adviseren welke optie het meest geschikt is voor uw situatie.