NeaSkin

Wat is verschil tussen Diode laser en Triple Wave laser?

De klassieke Diode laser en de Triple Wave laser verschillen in de manier waarop ze lichtenergie gebruiken en de veelzijdigheid van behandelingen die ze bieden:

1. Lichtenergie en golflengten:

  • Klassieke Diode Laser: Een klassieke Diode laser maakt gebruik van één golflengte (meestal rond 800-810 nm) die gericht is op het pigment van de haarzakjes, waardoor de warmte deze effectief kan vernietigen en de groei van nieuwe haren kan vertragen.
  • Triple Wave Laser: In tegenstelling tot een klassieke Diode laser, gebruikt een Triple Wave laser drie verschillende golflengten (bijvoorbeeld 755 nm Alexandrite, 1064 nm ND:YAG en 940 nm Diode) in één apparaat. Dit biedt de mogelijkheid om effectief een breder scala aan haartypes en huidtinten aan te pakken.

2. Behandelingsmogelijkheden en veelzijdigheid:

  • Klassieke Diode Laser: De klassieke Diode laser is effectief voor ontharing en kan goede resultaten opleveren bij specifieke haarkleuren en huidtypes. Het richt zich op de haarfollikels en kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam.
  • Triple Wave Laser: De Triple Wave laser biedt een veelzijdigere benadering doordat het meerdere golflengten combineert. Dit maakt het geschikt voor een breder scala aan huidtinten en haarkleuren, en het kan ook andere huidproblemen behandelen naast ontharing, zoals pigmentatie, vasculaire laesies en huidverjonging.

Kort samengevat, de klassieke Diode laser gebruikt één golflengte voor ontharing voor een haartype, terwijl de Triple Wave laser drie verschillende golflengten combineert, waardoor het een meer veelzijdige en uitgebreide oplossing biedt voor verschillende haartypes en kleuren wat het definitief resultaat gegarandeerd maakt.