NeaSkin

Wat mag je niet doen na een peeling?

Na een Retinol Peel wordt geadviseerd om enkele richtlijnen te volgen om de huid te beschermen en het herstelproces te bevorderen:

  1. Vermijd blootstelling aan de zon: Bescherm de behandelde huid tegen direct zonlicht en draag bij voorkeur een breed spectrum zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  2. Vermijd agressieve huidbehandelingen: Gedurende een paar dagen na de peeling vermijd je best andere intensieve huidbehandelingen, zoals scrubs, peelings of lasertherapieën, om de huid niet verder te irriteren.
  3. Niet krabben of pulken: Probeer niet aan de huid te krabben of te pulken, ook al voelt het wat ongemakkelijk of begint er lichte afschilfering. Laat de huid op een natuurlijke wijze herstellen.
  4. Gebruik milde huidverzorgingsproducten: Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of producten die irriterende ingrediënten bevatten. Gebruik milde, hydraterende huidverzorgingsproducten om de huid te kalmeren en te hydrateren.
  5. Raadpleeg een professional:Als je vragen hebt over specifieke activiteiten of producten die je moet vermijden na de behandeling, is het raadzaam om advies in te winnen bij je huidspecialist of behandelaar.